Dit jaar zijn we het kerkelijk seizoen niet alleen begonnen met een Startdienst (zie boven), maar ook met een barbecue op de voorafgaande zaterdagmiddag. Er waren een kleine dertig gemeenteleden, die zich het vlees, de vis en de vegetarische gerechten op de barbecue goed lieten smaken. De sfeer was goed en de gesprekken geanimeerd. Deze gezamenlijke maaltijd paste goed in het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk ‘Aan tafel’. Ongeacht dit jaarthema was er grote eensgezindheid: moeten we vaker doen! Ik hoorde: ‘Had ik het maar eerder geweten, want ik had nu al een andere afspraak’. We hebben het nog niet afgesproken, maar volgend jaar valt de Startdienst op zondag 17 september, dus houdt u de zaterdag daarvoor voorlopig maar vrij. Hartelijk dank aan de initiatiefnemer, alle meedenkers, iedereen die een helpende hand heeft geboden, en alle aanwezigen.