Opeens is er ander nieuws

agelijks lezen we de krant, of kijken het nieuws. We horen over oorlog, hongersnood en klimaatproblemen. Ernstige zaken die ons raken en actie van ons verlangen. Maar op een dag is er ineens iets heel anders in het nieuws:
Zij zeiden: 'Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Deze Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie Hem naar de hemel hebben zien gaan.' (Handelingen 1:11)
Hoe zouden we daar op reageren?

Living Words

Op weg gaan
Dat is het thema van de kerkdienst in De Lichtbron op zondagmorgen 3 juli 9.30 uur.
Gospelkoor Living Words uit Valkenburg ZH gaat met ons mee op weg.
Lees meer 

Diaken gezocht

De diaconie/ZWO van onze kerk bestaat momenteel uit 4 diakenen en een ZWO-er; Lia van Ooijen-Leerdam (penningmeester), Ellen Ouwehand (secretaris, ZWO), Adri van der Wal-de Maa, Franny Vogelaar-Schut en Peter de Jongh (voorzitter). Volgend seizoen zal Adri na zes jaar trouwe dienst het college verlaten, en hebben we een vacature in te vullen. Tot op heden hebben we helaas nog niemand bereid gevonden om dit mooie werk te doen. En met drie diakenen is het rooster voor het wekelijkse werk in de eredienst helaas ‘niet te doen’. Daarom zoeken we één, maar liefst twee diakenen die betrokken zijn bij het diaconale werk in onze gemeente.

Projecten diaconie

De diaconie ondersteunt het komende jaar de volgende drie goede doelen:
  1. Moldavië: ‘Zorg voor eenzame ouderen’ van Home Care en ‘Opvang en zorg voor kinderen’ van Youth for Christ
  2. SAVE India: geen kinderarbeid in de textielindustrie in India
  3. International Justice Mission: bestrijding van moderne slavernij
Een nadere toelichting op deze projecten is hier gegeven.
Lees meer 

Muziek in de kerk

Naar aanleiding van suggesties tijdens een gemeenteavond, heeft de taakgroep eredienst een plan gemaakt voor meer muziek in de erediensten. We nodigen onder andere musici uit die een instrument bespelen en ook zanggroepen. Wij hopen dat er voor iedereen wat bij is om van te genieten.

Koffie in de pastorie

Iedere eerste maandag van de maand, van 10 tot half 12, zijn gemeenteleden van harte welkom in de pastorie. De predikant verwelkomt u met koffie of thee en er is gelegenheid voor onderling contact. Dat kan een praatje zijn over het weer, of juist een gesprek van hart tot hart. En of er nu een enkele bezoeker is of meerdere, het is altijd een prettige ontmoeting.
Van harte welkom op de Pieter van der Plasstraat 1 in Wateringen.

Nieuwsbrief


Elke week verschijnt er een digitale nieuwsbrief met een overzicht van de meest actuele berichten uit onze gemeente.
Klik hier voor een overzicht van de laatst verschenen nieuwsbrieven.
Lees meer