Blijven groeien in geloof

Johannes komt als eerste tot geloof. Johannes verbond de zichtbare tekenen met wat hij van Jezus’ woorden en daden wist en Johannes verbond dat met zijn liefde voor de Heer.
Voor ons zal dat niet anders zijn. We hebben kennis van hoofd en hart nodig om de tekenen te verstaan. Om te beginnen moeten we de bereidheid hebben om te zien en ons te verwonderen.
We kunnen en mogen het Paasfeest daarom niet vieren als een feest van louter herinnering aan een uniek gebeuren daar en toen. 
We worden ook zelf aangesproken. Als eerste om zelf het getuigenis te horen en er met hart en hoofd kennis van te nemen. Maar vervolgens om elkaar en anderen dit getuigenis te gunnen en toe te vertrouwen als een boodschap die nu realiteit is, die nu actueel is. 
Zodat we leren verstaan en waarderen, dat overal waar liefde is, overal waar het leven het wint van de dood, overal waar onrecht plaats maakt voor het goede – al is het maar in het kleinste – dat dit allemaal tekenen zijn, zoals die weggerolde steen en die opgerolde kleden. 
 
terug