Projecten diaconie

Moldavië
Moldavië is één van de armste landen in Europa. De Lichtbron steunt de volgende twee projecten in dit land:
  • ‘Zorg voor eenzame ouderen’ van Home Care en 
  • ‘Opvang en zorg voor kinderen’ van Youth for Christ.
De oorlog in Oekraïne veroorzaakt totale chaos in Modavië. Vele mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld en op zoek naar een veilige plek. Home Care ziet de enorme nood en is actief betrokken bij het helpen van vluchtelingen in nood. Youth for Christ wil de hoop en het geloof vasthouden. De vluchtelingencrisis is aanleiding om zich naast hulp aan kinderen in Moldavië, in te zetten voor de vluchtelingen.
Lees meer: www.kerkinactie.nl

India
De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India, telt meer dan 10.000 kinderen in de knel. De meesten zijn samen met hun ouders naar de stad gemigreerd in de hoop op een beter leven. De realiteit is dat de kinderen moeten werken in de textielsector en niet meer naar school kunnen. Met name meisjes lopen het risico slachtoffer te worden van geweld of andere vormen van uitbuiting.
SAVE is een stevige organisatie met een groot netwerk van vrijwilligers. Veldwerkers sporen werkende kinderen en straatkinderen op. SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen te helpen.
Lees meer: www.kerkinactie.nl/save.

International Justice Mission
Foli was een jongen in Ghana die gedwongen werd om 19 uur per dag te werken op de vissersboot van zijn oom. Hij bad tot God voor veiligheid en een kans te ontsnappen. Elke dag worden onschuldigen mensen geslagen, verkracht en misbruikt in de slavernij. IJM is een wereldwijde organisatie die mensen in armoede beschermt tegen geweld. IJM werkt samen met lokale autoriteiten in 14 landen om geweld tegen vrouwen en kinderen en machtsmisbruik te bestrijden. Mensenhandelaren en slavenhouders gebruiken bedrog, bedreigingen of geweld om gezinnen te dwingen voor weinig of geen loon te werken. Moderne slaven wordt vaak voldoende voedsel of slaap ontzegd. En ze mogen niet naar school of ontberen medische zorg.
Lees meer:  www.IJM.org/slavery
 
terug